Hoe videomarketing je bedrijf kan helpen

Waar je bedrijf voor staat en wat je allemaal doet: voor jou en je medewerkers is dat vast klaar en duidelijk. Maar hoe leg je dat kort en begrijpelijk uit aan een potentiële klant? Of hoe overtuig je mensen van de waarde van je product?

Ze zeggen altijd: als je ‘t op een bierkaartje kan samenvatten, dan zit je goed. Dit wordt ook wel een ‘elevator pitch’ genoemd. Maar niet alle organisaties kunnen hun aanbod of werkwijze in twee zinnen uitleggen. Daar is veel meer voor nodig. Daarom kiezen meer en meer ondernemingen voor een animatievideo. Video’s worden immers veel meer bekeken dan hele pagina’s vol tekst.

Waarom een animatievideo?

Het grote voordeel van een animatie is dat je het de hersenen heel makkelijk maakt om een boodschap te duiden. Onze hersenen verwerken direct de beelden die we zien. Het kost ons minder moeite om beelden te begrijpen dan tekst. Het toevoegen van een voice-over versterkt dit effect, zolang er een direct verband is tussen wat je ziet en wat je hoort.

Animatievideo’s zijn cool, efficiënt en veelzijdig inzetbaar. Je kan ze gebruiken op je website, delen op al je socialmediakanalen en laten zien op familiefeesten, wanneer er voor de 100ste keer gevraagd wordt wat je nu eigenlijk doet. Eén klik op de afspeelknop en voilà! Alles is duidelijk in 1 à 2 minuten.

Van Chinees naar begrijpbare taal

Een motion design animatievideo is de ideale oplossing om een dienst of product uit te leggen. Daarbij is het belangrijk dat de boodschap duidelijk is voor de kijker en op een logische manier wordt opgebouwd. Ook moet de video voldoende diepgang en emotie bevatten, op de juiste momenten. Het uiteindelijke doel is om een ‘aha, nu snap ik het!’ effect te creëren wanneer mensen je video bekijken.

Wanneer kies je voor een animatievideo?

Videomarketing werkt. Maar wat als je geen krak bent in het vertellen van je verhaal? En wat als je niet graag voor de camera staat? Dan is een animatievideo de beste keuze. Het kan ook zijn dat je als drukbezette ondernemer geen tijd hebt om een video op te nemen of dat je zaken in beeld wil brengen die moeilijk te verfilmen zijn. Of misschien wil je graag een hippe en moderne uitstraling van je website of een video die perfect bij je huisstijl past? Op al deze vragen is een animatievideo het antwoord.

Bij TheMotion3 helpen we jou om je idee te lanceren en mensen te laten praten over je werk. Samen met jou vertellen we aan de hand van beeld, tekst, muziek en animatie je unieke verhaal. Interesse? Contacteer ons  voor een vrijblijvend gesprek.