PROJECT ODETTE

Odette verbindt mensen om te zoeken naar mogelijkheden en krachten zodat iedereen een waarde(n)vol leven ervaart.


Voor Project Odette zijn wij een babbeltje gaan doen met Katrin Gillis van Project Odette. We hebben enkele vragen gesteld over wat Project Odette juist is, hoe ze terecht gekomen is bij ThisPlays2 (ons moederbedrijf) en hoe wij te werk gegaan zijn om de animatie video te creëren voor Project Odette. We hebben de video opgesplitst in enkele hoofdstukken.


“Ik dacht: oh my god, dit is zo goed gedaan, dit is er knal op. Dat wil ik ook!”

“We hebben heel erg ingezet op grafisch ontwerp en brochures, heel wat materiaal laten drukken, maar we merken eigenlijk dat de mensen niet zoveel lezen. ookal ziet het er allemaal heel mooi uit, toch krijgen we vaak de vraag met wat we nu eigenlijk bezig zijn. Beelden zijn vaak veel krachtiger dan woorden.”


“De eerste meeting met Katrin verliep heel erg vlot. We zaten direct op dezelfde golflengte en had meteen al veel ideeën en goesting om met de animatie te starten.” zegt Morgane.
“Ik heb heel erg veel geleerd uit die eerste meeting,” zegt Katrin.

“Het moest toch vooral een zekere klasse uitstralen en vooral rustig en mooi zijn.”

Morgane, onze motion designer, geeft in onderstaande video’s een beetje meer uitleg over de sfeer van de animatie en hoe ze aan beeldmateriaal komt om te gebruiken voor een animatie.

“Het is een hele mooie, makkelijke en duurzame manier om wetenschap ook naar het grote publiek te communiceren. Ik heb er nog heel veel ideeën en plannen mee, en hoop dat Morgane dat ook ziet zitten om te doen ;-),” Zegt Katrin.

“Het is een andere manier van communiceren dan wanneer je altijd de sprekers aan het woord laat.”
“We zullen dit ook nog in het Engels laten vertalen zodat collega’s op congressen dit naar de buitenwereld toe kunnen communiceren.”


“Deze groepen mensen, met dementie zijn bijzonder kwetsbaar. Dan vraag ik mij af wie gaat er naar hen luisteren? Niet luisteren naar wat ze zeggen maar kijken naar wat ze doen. Daar wil ik een heel grote rol in spelen en dat doen we sinds 2011 samen met de Universiteit Antwerpen.”

Benieuwd naar de volledige animatie? Die kan je hieronder bekijken, ofwel op ons portfolio.